Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nog 89 voor GRATIS verzending
Categorieën

Welke plafondverlichting moet ik kiezen voor de bakamer?

Badkamerverlichting

Antwoord:

Houdt u van moderne trends? Dan is het misschien leuk om uw badkamer met LED-strips of inbouwspots te verlichten.

De badkamer kan worden verlicht door verschillende soorten verlichtingsarmaturen, meestal worden er plafonnières gebruikt, maar sinds kort zijn inbouw plafondarmaturen en LED-strips erg populair.

Spots voor het plafond en de wand

De badkamer is een ruimte waar meestal maar een klein raam, dus de behoefte aan verlichting is hier groot. De verlichtingsarmaturen worden zowel boven de spiegel geplaatst (u kunt meer hierover lezen in het artikel Welke verlichting moet ik kiezen voor de bankamerspiegel?) en vervolgens op het plafond en de muren. Welk type u ook kiest, let altijd op de IP-waarde, zodat u weet in welk deel van de badkamer u de verlichting kunt plaatsen (lees meer in het artikel Hoe een badkamerverlichting kiezen).


Bent u een liefhebber van een eenvoudig sober design, dan houdt u misschien van een opbouw plafondlamp, de zogenaamde plafonnière. Deze armatuur wordt direct tegen aan het plafond geplaatst. Plafonnière geeft een intens gelijkmatig licht. Het is meestal rond van vorm, maar er zijn ook hoekige varianten. U kunt de badkamer ook met plafond- of wandspots verlichten. Als u een grotere badkamer heeft, raden we aan om wandlampen te plaatsen.

Populaire inbouwspots

Wilt u  een moderne badkamer? Dan raden wij de LED-strips aan. Deze kunnen ook van kleur veranderen. Zeer trendy zijn ook de spots, die ingebouwd worden in het plafond. Hun voordeel is dat ze de plafondlijn niet verstoren en tegelijkertijd voor voldoende licht zorgen. Bovendien kunnen sommige soorten plafondarmaturen in verschillende richtingen worden gedraaid.


Juist in de badkamer is verlichting belangrijk voor de vormgeving. Wist u dat de kleur van de tegels ook de lichtintensiteit beïnvloedt? Donkere tegels reflecteren minder licht dan lichte tegels, dus dan zijn er sterkere of meer lichtbronnen nodig.


Als het op een lichtbron aankomt, focus dan ook op de selectie ervan. Om duidelijk te zien, moet de kleur van de lamp koud wit zijn en de kleuren zo realistisch mogelijk weergeven (dwz Ra moet minimaal 80 zijn).

null 
 

Vragen?

Pavlina

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

020 24 10 915(Ma-Vr 07:00 - 16:30 uur)

Stel een vraag

aanbevolen producten

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Alle rechten voorbehouden.Informatie over de verwerking van persoonsgegevens. i