Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nog 89 voor GRATIS verzending
Categorieën

De juiste hanglamp voor uw keuken

Keukenverlichting

Antwoord:

Het aanbod aan hanglampen voor in de keuken is tegenwoordig erg breed. U kunt kiezen uit een natuurlijke stijl zoals bijvoorbeeld rotan of u kunt gaan voor een modern glas- en metaalontwerp.

Bent u op zoek naar leuke maar ook praktische verlichting voor in de keuken? Er is tegenwoordig een zeer breed assortiment keukenverlichting op de markt. Vooraleer u ons aanbod in plafond- en hanglampen raadpleegt, zorg eerst dat uw keukenwerkblad op de juiste manier verlicht is. (Lees meer over dit onderwerp in het artikel Welke verlichting voor het keukenblad)

Een hanglamp met verstelbare hoogte

Als u een kleine keuken met een laag plafond heeft, raden we u aan een plafondlamp te kiezen die direct op het plafond rust en de ruimte visueel vergroot. De meeste keukens van vandaag zijn echter al ontworpen in grotere afmetingen en met een normale of hogere plafondhoogte, dus hanglampen zijn een perfecte keuze hiervoor. De hanglamp wordt ook vaak gecombineerd met een inbouwverlichtingplafondverlichting of wandverlichting. Alles hangt natuurlijk af van de vorm en grootte van de keuken, het is belangrijk dat u geen donkere hoeken krijgt.
De keuken hanglamp wordt  meestal boven de eettafel geplaatst. We raden aan om er een te kiezen met een trekpendel of in hoogte verstelbaar. Vooral in het geval van een uittrekbare hanglamp, kunt u de hoogte gemakkelijk naar behoefte wijzigen. Over het algemeen moet de hanglamp net boven ooghoogte van de zittende persoon worden geplaatst, dit is ongeveer 60 cm boven het tafelblad. Zorg er echter voor dat de lamp niet langer is dan de lampenkap, omdat dit de mensen aan tafel zou verblinden. 
 

Hanglamp boven de eettafel of de eetbar

De stijl keuken hanglamp die u kiest is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Het is echter wel aan te raden om een stijl te kiezen die in het gehele interieur past, deze regel geldt zelfs dubbel voor keukens die samen met de woonkamer een ruimte vormen. Als u een keuken heeft die is ingericht in een landelijke stijl of met donkere houten meubels, raden we hanglamp van natuurlijk rotan of in Tiffany-stijl aan. In moderne keukens passen moderne hanglampen, die meestal van glas en metaal zijn gemaakt en aan een kabel worden gehangen. Bent u een fan van de antieke stijl in combinatie met luxe, dan bent u misschien geïnteresseerd in rustieke en kristallen hanglampen.

De keukenkroonluchter is niet alleen geschikt boven de eettafel, maar past ook perfect boven de bar. boven een bar bent u vaak het best gediend met langwerpige hanglampen. 

En nog een laatste advies: als u twijfelt welke verlichting voor de keuken te kiezen zodat deze bij uw woonkamerverlichting past, raden we aan om verlichtingsarmaturen uit dezelfde collectie te kopen. (Lees meer over woonkamerverlichting in het artikel Welke verlichting voor de woonkamer?)

Vragen?

Pavlina

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

020 24 10 915(Ma-Vr 07:00 - 16:30 uur)

Stel een vraag

aanbevolen producten

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Alle rechten voorbehouden.Informatie over de verwerking van persoonsgegevens. i