Levý banner
Pravý banner
MENU
0 0,00
Nog 89 voor GRATIS verzending
Categorieën

De ideale woonkamerverlichting

Woonkamer en slaapkamer

Antwoord:

De woonkamer is de ideale ruimte voor verschillende soorten verlichting. Wees niet bang om te experimenteren, licht kan wonderen doen.

Om de best mogelijke keuze te maken voor woonkamerverlichting, moet u rekening houden met een aantal zaken: Ten eerste speelt de grootte van de ruimte een belangrijke rol, vervolgens hebben de kleuren van de wanden en vloeren ook een invloed en tot slot dient u ook rekening te houden met de indeling en het aantal ramen. Vaak maakt de keuken een deel uit van de woonkamer, dus is het essentieel dat de verlichting in beide ruimtes elkaar aanvullen.

Voor lagere plafonds kies de plafondlampen voor de woonkamer

Een belangrijk onderdeel van elke woonkamer is een hanglamp of een plafondlamp, dit naargelang de grootte en hoogte van de ruimte.

In het geval van een grote woonkamer met een hoger plafond zijn hanglampen geschikterdeze vallen prachtig op in het midden van de kamer of boven de salontafel. 

 

Welke woonkamerhanglampen het meest geschikt zijn, hangt natuurlijk af van uw smaak. Vergeet desondanks wel niet om rekening te houden met de inrichting van uw woonkamer. Dus als u een woonkamer heeft die in een klassieke stijl is ingericht, raden we rustieke lampenrotanlampen of Tiffany-lampen aan. Als u de voorkeur geeft aan een moderne huisinrichting, dan is een design hanglamp een goede keuze. Liefhebbers van luxe zullen zeker tevreden zijn met een kristallen hanglamp. Let echter op de grootte van de armatuur. Groter is niet altijd beter in dit geval.

Inbouw plafondverlichting voor de sfeer

De spots zijn heel populair geworden, vooral bij grotere woonkamers. Ze maken indruk met hun uiterlijk en het voordeel is ook dat u ze kunt richten zoals u dat wilt. De inbouw plafondverlichting wordt eerder gebruikt om een aangename sfeer te creëren en het interieur op te fleuren. Dit zijn vaak inbouw LED-spots, die zeer energiezuinig zijn en toch grote wonderen kunnen doen in het interieur.


Net zoals in de keuken is slechts één lamp niet voldoende om de woonkamer te verlichten. Welke andere verlichting is dan voor de woonkamer geschikt? Een vloerlamp of wel een staande lamp genoemd, kan heel fijn zijn als u in de sofa zit te relaxen of een boek leest. U kunt uit een breed assortiment vloerlampen kiezen, sommige kunt u ook dimmen of u kunt de kleur van het licht veranderen. Ook losse lampenvoeten en lampenkappen kopen naar uw smaak is mogelijk. Een ander type verlichting voor de woonkamer zijn tafellampen, die handig zijn als u ook een werkplek in de woonkamer hebt.

LED-strips achter de TV

In de meeste huishoudens staat er een TV in de woonkamer en dan is het ook leuk om daar wat licht bij te hebben. Het grote contrast tussen de donkere omgeving en de gloed van het scherm kan immers storend zijn voor de ogen. Welk licht is geschikt voor bij de televisie? We kunnen opnieuw een vloer- of tafellamp aanbevelen. Het is belangrijk dat het licht niet op de tv spiegelt en u niet verduistert tijdens het kijken. LED verlichting achter de TV is vandaag ook erg in trek.  LED-strips kunnen het gebied rond de TV leuk verlichten en zijn in vele gevallen ook te dimmen of te veranderen van kleur. Wij raden aan LED-strips te kiezen met een maximaal vermogen van 40 W, met een warm licht.


Zoals eerder gezegd, is het belangrijk om de woonkamerverlichting te kiezen die bij het interieur past en de schoonheid ervan benadrukt. Als u twijfelt welke verlichting te kiezen, kunt u op zeker spelen door verlichting uit de zelfde collectie aan te schaffen. Als u wilt besparen, bekijk de voordelige sets die wij aanbieden. De aankoop van lichtbronnen of inbouwspots wordt zo een stuk voordeliger

 

Vragen?

Pavlina

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

020 24 10 915(Ma-Vr 07:00 - 16:30 uur)

Stel een vraag

aanbevolen producten

© 1994-2024 Donoci s.r.o. Alle rechten voorbehouden.Informatie over de verwerking van persoonsgegevens. i