Inloggen
Levý banner
Pravý banner
MENU
Vergelijk
0 0,00
Nog 50 voor GRATIS verzending
Categorieën

Welke schemerlampen voor de woonkamer en slaapkamer?

Woonkamer en slaapkamer
Hij antwoordde:
SuzannaSuzanna

Antwoord:

Basisverlichting in de vorm van een hanglamp is het meest gebruikt in de woonkamer of slaapkamer. Maar meestal is dit niet voldoende.

De meesten van jullie hebben zeker de basisverlichting in de vorm van een hanglampspots of diverse plafonnières. Maar merkt u dat u nog steeds iets mist? Als u maar één lamp in uw slaapkamer of woonkamer hebt, is dat zeker niet voldoende. In deze kamers moet niet alleen aan de basisverlichting worden gedacht, het is tevens aangeraden om deze nog aan te vullen aanvullende verlichting.

Aanvullende verlichting voor de woonkamer

Of u nu een grotere woonkamer hebt of slechts een paar vierkante meter, een extra lamp zal een leuke aanvulling zijn op uw basisverlichting. Misschien heeft u ook een vloerlamp of een tafellamp nodig. Als u 's avonds door de kamer wandelt, of als u bezoek ontvangt, dan heeft u waarschijnlijk de hoofdverlichting aan. Maar wat als u TV gaat kijken of lekker op de bank gaat liggen met een leuk boek? Dan is basisverlichting meestal niet de meest geschikte verlichting. Het is natuurlijk mogelijk, maar u zult zich waarschijnlijk niet comfortabel voelen. Om u hier relaxt te voelen, is het aan te raden om de basisverlichting aan te vullen met verschillende lampen.


Een van de mogelijkheden kan een wandlamp zijn, die, zoals de naam al zegt, nergens anders dan aan de wand wordt geplaatst. Sommige wandlampen hebben een snoerschakelaar, andere worden op het lichtnet aangesloten. Wij raden aan om dit te laten doen door een ervaren elektricien.


Dit is echter niet de enige optie waarmee u uw basisverlichting kunt aanvullen. Een andere optie is een vloerlamp. Deze staande lampen zien er bijvoorbeeld geweldig uit naast de bank of  in de hoeken van de kamer. De meeste vloerlampen, die u in ons assortiment vindt, zijn tevens dimbaar. Het is zeker fijn, om de lichtsterkte naar wens in te stellen. Deze vloerlamp is dan handig zowel om te lezen, als bij het TV kijken.

Als u uw woonkamer wilt versieren, dan vindt u misschien een van de decoratieve lampen leuk. Deze vervullen zowel een decoratieve functie en zorgen ook voor de gewenste verlichting.                                                                                                                           

Slaapkamer zonder lampen? Echt niet!

Wat de slaapkamer betreft, is de behoefte aan aanvullende verlichting zeker niet minder belangrijk. Hier worden echter andere soorten lampen gebruikt dan in de woonkamer. U maakt natuurlijk geen fout, als u hier een vloerlamp of een wandlamp plaatst, maar wat in geen enkele slaapkamer mag ontbreken zijn bedlampjes. Ze zijn essentieel voor de slaapkamer, want hier lezen we bijvoorbeeld graag of bladeren we door een tijdschrift. Aangezien we hier meestal 's avonds zijn, kan het hoofdlicht ons onnodig storen en irriteren. Het is daarom noodzakelijk om een armatuur te kiezen, die het gewenste licht gaat geven. We bieden verschillende klassieke lampen aan, maar ook moderne soorten zoals de LED verlichting, waarvan sommige ook een display hebben.  
Dus als u uzelf tot nu toe heeft beperkt tot slechts één armatuur in huis, is het misschien nu tijd om dit te veranderen.

Artikel auteur:

Suzanna
Suzanna Klantenservice specialist

Suzanna is niet alleen onze klantenservice specialist, maar ook een fan van moderne LED-verlichting. In haar artikelen zal ze u adviseren over hoe u de juiste verlichting kiest en energie kunt besparen. Ze geeft u ook handige tips mee over hoe uw huis en tuin perfect kunt verlichten.

Vragen?

Suzanna

Ik help u graag bij uw productkeuze en technische vragen.

020 24 10 915(Ma-Vr 09:00 - 16:00 uur)

Stel een vraag

aanbevolen producten

© 2021 Lampenmanie.nl. Alle rechten voorbehouden.