Gratis verzending vanaf 89 EUR

60 dagen retourbeleid

Deskundig advies

+31 20 24 10 915

Inloggen / Registratie

0

0,00

Uw winkelmandje is leeg.

Koop voor 89,00 meer en u krijgt GRATIS VERZENDING.

Hoe kies je een kinderlamp?

Kylian

Leestijd 3 min
Kinderkamerverlichting

Het is fijn en handing als de kinderlamp een flexibele arm heeft, waardoor je de lichthoek naar behoefte kan aanpassen.

Bij de aankoop van kinderverlichting moet u aan denken dat het kind soms de hele dag in de kamer zal doorbrengen en bezig zal zijn met verschillende activiteiten. Denk hier aan bij het kiezen van de verlichting.

     


Lampička nesmí dítě oslňovat

Een plafondlamp of een hanglamp wordt meestal in het midden van de kinderkamer geplaatst (lees meer in het artikel Welke hanglamp kiezen voor de kinderkamer?), maar het is niet minder belangrijk om het nachtkastje en vooral het bureau te verlichten. Staande lampen of andere lampen met lange kabels raden wij af, omdat je kind erover kan struikelen. Je kan beter wandlampen in de kinderkamer gebruiken, maar tafellampen voor kinderen zijn het meest geschikt. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken en makkelijk verstellen, om de richting en intensiteit van het licht te veranderen. Je zult vooral hun flexibiliteit waarderen bij het schrijven. Om schaduw te voorkomen, moet de rechtshandige een lamp aan de linkerkant hebben en de linkshandige aan de rechterkant op het bureau. Er moet ook voor worden gezorgd dat het licht je kind niet verblindt. De tafellamp moet daarom een ondoorzichtige lampenkap hebben en de lamp mag er niet uit steken. Wat de hoogte van de armatuur betreft, wordt aanbevolen dat het licht het gebied verlicht vanaf een hoogte van ongeveer 30 cm (afhankelijk van de lengte van het kind) en dat de invalshoek 60 tot 70 graden moet zijn. Hier is het voordelig als het kind de helling van het licht kan aanpassen aan zijn eigen behoeften. We raden daarom aan om kinderlampen aan te schaffen met een flexibele arm.


 

In onze webwinkel heb je keuze uit verschillende vormen en kleuren kinderlampen. Je kan een eenvoudige versie kiezen met alleen een afbeelding op de lampenkap of een armatuur bijvoorbeeld in de vorm van een dier. Je kan ook verschillende armaturen met de zelfde motieven bestellen.

Bij aankoop van een kinderlamp, koop je waarschijnlijk ook een lichtbron. LED-lampen zijn het meest geschikt. Ze zijn energiezuinig en kunnen in verschillende kleuren licht geven. Koop een lamp die voldoende helderheid heeft, de aanbevolen waarde voor lichtintensiteit voor schrijven is 500 lx (u kunt meer lezen in het artikel Welke lampsterkte heb ik nodig?)

En nog twee tips ter afsluiting: plaats de tafellamp op een stevige en vlakke ondergrond, zodat hij niet valt. Het is ook goed, als er samen met de tafellamp nog een andere licht brandt. Te groot lichtcontrast zou tot vermoeidheid van de ogen leiden.

     
 

Artikel auteur:

Kylian Překlady_externisti

aanbevolen producten